h

Vragen over uitbetaling thuiszorgmedewerkers

29 februari 2016

Vragen over uitbetaling thuiszorgmedewerkers

Vanaf begin dit jaar heeft TZorg de hulp bij het huishouden van de Zorggroep in Weert overgenomen. De Zorggroep heeft 250 (tijdelijke) contracten niet verlengd in de aanloop naar deze overname. In een uitzending van het NCRV-programma De Monitor was gisteren te zien hoe TZorg geen salaris aan personeel betaalt over contractueel afgesproken uren.

De SP is hiervan geschrokken en wil weten of er in Weert ook medewerkers niet uitbetaald worden. De partij wil echter niet de indruk wekken dat ze twijfelt aan de kwaliteit van de hulp bij het huishouden.

De gemeente Weert heeft afspraken gemaakt met meerdere thuiszorgorganisaties, waaronder TZorg, over de hulp bij de huishouding in de vorm van raamcontracten. ‘Neemt niet weg dat er ook in Weert problemen met uitbetalingen kunnen zijn. Wij willen van het college van Burgemeester en Wethouders weten of dat zo is en welke acties men in dat geval richting TZorg gaat ondernemen,’ aldus SP raadslid Bert Peterse.

De partij roept ook medewerkers van TZorg in Weert op zich bij de SP te melden als er dingen misgaan. De SP heeft daarvoor een meldpunt ingericht. Melden kan anoniem.

U bent hier