h

Nieuws, juni 2017

30 juni 2017

Ook jongeren willen zekerheid!

Foto: ROOD Weert / www.rood.sp.nl

Gisteren was ROOD weer actief in de binnenstad van Weert. Dit keer met de enquête over flexibele contracten. We hebben veel jongeren kunnen spreken en uit de gesprekken blijkt hoe vervelend jongeren de flexcontracten eigenlijk vinden.

Lees verder
26 juni 2017

SP overhandigd handtekeningen aan Rabobank

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

De SP heeft vanmiddag de handtekeningen die afgelopen vrijdag bij de pinautomaat aan de Limburglaan werden opgehaald overhandigd aan bankdirecteur Jules Coenen. Nico van de Bent en Jeroen Goubet werden zeer netjes welkom geheten en spraken uitgebreid over de petitie met de directeur.

Lees verder
25 juni 2017

SP in actie vóór de pinautomaat

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

De SP voerde vrijdagmiddag actie voor het behoud van de pinautomaat aan de Limburglaan in de wijk Groenewoud. De Rabobank wil deze pinautomaat sluiten omdat het gevaar voor een plofkraak te groot zou zijn. In twee uurtjes tijd werden er ruim negentig handtekeningen opgehaald.

Lees verder
22 juni 2017

Gemeenteraad spreekt zorg uit over kerncentrale Tihange

De gemeenteraad van Weert heeft tijdens de raadsvergadering haar bezorgdheid uitgesproken over de veiligheid van de kerncentrale in Tihange. Het college zal de bezorgdheid van de gemeenteraad aan het kabinet overbrengen. De SP nam hier het initiatief voor, maar de partij kreeg geen steun om ook bij het ABP aan te dringen haar beleggingen in de eigenaar van de centrale terug te trekken.

Lees verder
19 juni 2017

Weert verlaagt eigen bijdrage WMO

Foto: Nico van den Bent

De gemeente Weert gaat de eigen bijdrage voor de WMO, waaronder onder meer de thuiszorg valt, verlagen. De verlaging is mogelijk omdat de gemeente nu voor het eerst een redelijk meerjarig beeld heeft van de zorgkosten in Weert. De verlaging levert iedereen die gebruik maakt van de WMO voordeel op maar het mensen die tussen 130% en 160% van het zogenaamde sociaal minimum te besteden hebben gaan er het meeste op vooruit. De SP is uiteraard erg tevreden.

Lees verder
17 juni 2017

SP zorgt voor een groener, veiliger en toekomstbestendiger Weert

Foto: Dion Huijbers / Dion Huijbers

Donderdag vergaderde de gemeenteraad over de kadernota. Dat is een document dat een doorkijkje biedt naar de plannen die de gemeente voor 2018 heeft. Een soort van ‘pitstop’ halverwege het jaar om te kijken hoe de zaken er richting de eindstreep voorstaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier